Over Ons

GrondGrip is in 2005 opgericht. Eerst als part-time geotechnisch adviesbureau. Vanaf 2007 is dit een full-time bezigheid geworden. Onze voornaamste opdrachtgevers waren in eerste instantie funderingsbedrijven. De jaren daarna gevolgd door geotechnische adviesbureaus, constructeurs en particulieren.

Ook de diversiteit van projecten wijzigde. Naast “standaard” berekeningen zijn wij ons ook al meer toe gaan leggen op bijzondere constructies. Windmolens, kademuren, distributiecentra en projecten in de petrochemische industrie. Het leeuwendeel van aangeboden projecten wordt voor decennia geconstrueerd. Maar ook voor tijdelijke constructies (Amsterdam Light Festival) wordt onze expertise ingeschakeld.

Van meet af aan hebben wij een brug geslagen tussen “wat er zich onder maaiveld” afspeelt en de bovenliggende constructies. We begeven ons als intermediair tussen theorie en praktijk. Gespecialiseerd in geo- en funderingstechniek, maar tegelijkertijd ook buiten het vakgebied kijkend.

Hierdoor heeft ons werkveld zich verder uitgebreid. Naast importeur zijn van registratiesystemen, doen we ook kwaliteitscontroles van funderingspalen. Monitoring van funderingsprocessen, houden ons bezig met schade-opnames, second opinions en bouwputadviezen. Bemalingsadviezen/geohydrologie en het uitvoeren van drukproeven ten gunste van test- en onderzoeksprojecten zijn ook onderdeel van ons aanbod geworden.

Het vakgebied waarin wij ons bewegen is te uitdagend om niet te innoveren. Het zoeken naar oplossingen bij gecompliceerde vraagstukken, het vinden van nieuwe, onverwachte combinaties in het werkveld is voor ons dan ook een logische gevolg.